Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Ga naar beneden

Feyenoord: De jeugd heeft de toekomst - Pagina 2 Empty Re: Feyenoord: De jeugd heeft de toekomst

Bericht  Admin di maa 01, 2011 12:00 am

Feyenoord wint eerste Klassieker sinds 2005

In het begin van het seizoen pakte Feyenoord weer eens punten tegen aartsrivaal Ajax. Toen hield de ploeg van Nick Rokers de Amsterdammers op een gelijkspel. Die prestatie heeft Feyenoord voor het eigen Legioen overtroffen, het won namelijk volkomen verdiend met 2-1 van Ajax. Feyenoord ging uit van een ijzersterke verdediging, had een goede organisatie en gaf nauwelijks iets weg. Zelf kreeg het ook redelijke kansen, waardoor de zege verdiend was. Feyenoord kwam uit haar eerste kans, een corner, op voorsprong, omdat die binnengekopt werd door Frank Hendriks. Twaalf minuten later kreeg Feyenoord een volkomen terechte penalty en Denis Zaletel wist daar wel raad mee: 2-0. Een kwartier voor tijd deed Ajax-spits Song iets terug, de Afrikaan was gretig en bekroonde goed spel met een doelpunt.

Uitslagen Eredivisie speelronde 25:
SC Heerenveen 4-1 FC Groningen (7' Schmidt 1-0, 22' Grillo 2-0, 39' Gielen 2-1, 40' Grillo 3-1, 57' e.d. Ruiz 4-1)
NEC Nijmegen 1-0 NAC Breda (12' Korhonen 1-0)
Heracles Almelo 2-5 Roda JC Kerkrade (6' Thompson 0-1, 13' Horvat 0-2, 42' Isaacs 0-3, 44' Smith 0-4, 54' Adams 1-4, 73' Thompson 1-5, 78' Adams 2-5)
Vitesse 1-0 VVV Venlo (94' Bjarnason 1-0)
FC Utrecht 1-0 FC Twente (84' Akassou 1-0)
Feyenoord 2-1 Ajax (26' Hendriks 1-0, 38' Zaletel 2-0, 75' Song 2-1)
De Graafschap 0-4 AZ Alkmaar (6' Groen 0-1, 24' Kristjánsson 0-2, 35' Van Dijk 0-3, 92' Mogi 0-4)
PSV Eindhoven 3-0 Excelsior (27' Naumenko 1-0, 50' Bobadilla 2-0, 81' Bangoura 3-0)
ADO Den Haag 1-1 Willem II (19' Sweres 1-0, 43' De Jong 1-1)

Feyenoord wint strafschoppen van vermoeid Anderlecht

Feyenoord zit in de achtste finale van de Europa League. Waar het eerder in Brussel al bleef bij een bloedeloos gelijkspel, boden vandaag in de Kuip ook 120 minuten voetbal geen uitkomst: 0-0. Feyenoord toonde zich, met de beste kansen in de verlenging en een veel meer geconcentreerde strafschoppenserie de fitste ploeg van de twee en mag zich gaan opmaken voor een dubbele ontmoeting met Montpellier, dat een 3-2 nederlaag in Griekenland goedmaakte door thuis met 402 van Olympiakos te winnen. Voor Anderlecht misten Fabián Scalco, Lodewijk Thirion en Samy Sas, alleen Theodorus van den Bossche scoorde voor de Belgen. Feyenoord deed het beter: Alex Mulder, Raymond Almeida en John Okeke scoorden, alleen Fernando Alarcón schoot naast. Ook maakte Kakhaber Zhvania zijn officiële debuut in Feyenoord 1, de linksbenige verdediger kwam in het veld als vervanger van Ron Schuurman, die geblesseerd raakte. Hoewel de Georgiër eigenlijk niet vanaf de rechterkant kan spelen, deed hij het goed.

Feyenoord boekt zakelijke overwinning op Excelsior

Feyenoord heeft de koppositie weer overgenomen van Vitesse. Waar de Arnhemmers verloren van nummer drie Ajax, wist Feyenoord, zelfs met een vermoeiende Europa League-wedstrijd in de benen, zonder veel moeite te winnen van kleine broer Excelsior, dat tegen degradatie vecht. Feyenoord miste al vier geblesseerde spelers, en moest wat spelers rust geven vanwege het Europese duel. Daarbij raakten ook de twee spitsen Alex Mulder en Denis Zaletel tijdens de harde wedstrijd op Woudestein geblesseerd. Wel was Feyenoord sterker. Na een klein kwartier bracht de Braziliaan Fabiano, die tegen Anderlecht indruk maakte en dus weer in de basis mocht beginnen, zijn eerste van het seizoen. Daarna kreeg vooral Feyenoord veel kansjes, maar duurde het tot de 95e minuut tot het op 0-2 kwam: John Okeke was de doelpuntenmaker.

Uitslagen Eredivisie speelronde 26:
Ajax 1-0 Vitesse (11' Visscher 1-0)
FC Utrecht 2-0 Heracles Almelo (79' Golriz 1-0, 88' Akassou 2-0)
AZ Alkmaar 2-0 SC Heerenveen (35' Groen 1-0, 47' Groen 2-0)
Willem II 2-1 NEC Nijmegen (39' Korhonen 0-1, 42' Bodnar 1-1, 91' Bodnar 2-1)
Roda JC Kerkrade 2-0 De Graafschap (20' Quartey 1-0, 57' Isaacs 2-0)
FC Groningen 1-0 PSV Eindhoven (15' El Yaakoubi 1-0)
Excelsior 0-2 Feyenoord (14' Fabiano 0-1, 95' Okeke 0-2)
FC Twente 2-1 NAC Breda (35' Heerkens 0-1, 70' Elfrink 1-1, 89' Maria 2-1)
VVV Venlo 2-1 ADO Den Haag (65' Taihuttu 1-0, 84' Taihuttu 2-0, 89' Wattimury 2-1)

Gehavend Feyenoord verliest van Groningen

Vijf blessures en een schorsing, een vermoeid elftal en een druk programma. Het zijn de omstandigheden waaronder Nick Rokers met zijn Feyenoord moet werken. In zo'n druk programma kun je in een midweekse speelronde wel eens verliezen, zeker van een ploeg als FC Groningen. Na een bijzonder zwakke eerste helft en een iets betere tweede stond er dan ook een terechte 0-1 op het scorebord in de Kuip. Het enige doelpunt werd gescoord na een kwartier, Jordi Ruiz was de doelpuntenmaker. Gelukkig voor Feyenoord hebben de concurrenten ook punten laten liggen, waardoor het de Rotterdammers niet de koppositie kost.

Uitslagen Eredivisie speelronde 27:
ADO Den Haag 0-0 Ajax
De Graafschap 0-3 FC Utrecht (21' Yenoussou 0-1, 35' Yenoussou 0-2, 65' Kemo 0-3)
Feyenoord 0-1 FC Groningen (15' Ruiz 0-1)
Heracles Almelo 1-1 FC Twente (11' Cicilia 1-0, 90' Maria 1-1)
NAC Breda 0-0 Willem II
NEC Nijmegen 0-0 VVV Venlo
PSV Eindhoven 1-0 AZ Alkmaar (81' Garavano 1-0)
SC Heerenveen 1-1 Roda JC Kerkrade (7' Thompson 0-1, 81' Stankevicius 1-1)
Vitesse 1-1 Excelsior (42' Bagaric 1-0, 44' Sutarsa 1-1)

Feyenoord consolideert en slaat toe

Soms win je, soms verlies je. In de uitwedstrijd tegen AZ was een gelijkspel het absolute minimum wat de ploeg van de onder druk verkerende Siep van der Meer had verdiend. Het speelde namelijk beter en kreeg veel kansen tegen een moe ogend Feyenoord. De Club van Zuid toonde zich echter dodelijk effectief: het had aan precies één opgezette aanval genoeg om de drie punten mee naar Rotterdam te nemen.

Uitslagen Eredivisie speelronde 28:
Ajax 3-0 NEC Nijmegen (14' Jansen 1-0, 20' Hajji 2-0, 81' Jansen 3-0)
AZ Alkmaar 0-1 Feyenoord (70' Fabiano)
Excelsior 1-2 ADO Den Haag (15' Vervoort 0-1, 84' De Jong 0-2, 93' Tchami 1-2)
FC Twente 0-0 Willem II
Roda JC Kerkrade 1-1 PSV Eindhoven (12' Thompson 1-0, 44' Oost 1-1)
FC Groningen 1-0 Vitesse (48' Ruiz 1-0)
FC Utrecht 3-0 SC Heerenveen (1' Bosch 1-0, 30' Veerman 2-0, 83' Golriz 3-0)
VVV Venlo 1-1 NAC Breda (36' Torres 0-1, 41' Bergkamp 1-1)
Heracles Almelo 0-0 De Graafschap

Feyenoord scoort in verloren uitwedstrijd

Feyenoord heeft geen slechte zaken gedaan als het gaat om doorstromen naar de kwartfinale van de Europa League. Hoewel er verloren werd van Montpellier Hérault SC, scoorde Feyenoord een belangrijk uitdoelpunt en bood het vertoonde spel perspectief voor de return in de Kuip. Over het geheel gezien waren de Fransen sterker, maar was Feyenoord zeker niet ongevaarlijk. Het was clubtopscorer Adnan Ajanovic die Montpellier na zeventien minuten op voorsprong bracht na een verdedigingsfout. Ruim tien minuten later scoorde verdediger Berends voor Feyenoord uit een hoekschop. In de tweede helft, waar beide ploegen vol op de aanval speelden, scoorde een kwartier voor tijd Luka Michel de winnende Franse treffer.

Admin
Admin

Bericht  Admin do maa 03, 2011 8:46 pm

Tien Feyenoorders houden Roda op gelijkspel

Feyenoord heeft niet weten te winnen in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. In de Kuip bleven de beide ploegen steken op een doelpuntloos gelijkspel. Toch was dat zeker geen slechte prestatie van Feyenoord, want de ploeg van Nick Rokers kwam al na zevenenhalve minuut met tien man te staan. Mede daardoor was Rokers in de rust al toe aan zijn derde wissel. Doordat ook Ajax punten verloor tegen NAC, blijft het gat met de Amsterdammers twee punten.

Uitslagen Eredivisie speelronde 29:
NAC Breda 0-0 Ajax
Willem II 2-1 VVV Venlo (35' Özcan 1-0, 42' De Ruiter 1-1, 59' Özcan 2-1)
SC Heerenveen 0-1 Heracles Almelo (57' Mulder 0-1)
Vitesse 2-1 AZ Alkmaar (13' Bagaric 1-0. 29' Harty 1-1, 62' Kieft 2-1)
NEC Nijmegen 3-0 Excelsior (59' Hansen 1-0, 88' Den Otter 2-0, 90' Zonneveld 3-0)
PSV Eindhoven 1-0 FC Utrecht (29' Rivera 1-0)
ADO Den Haag 2-0 FC Groningen (20' Vervoort 1-0, 47' Wattimury 2-0)
De Graafschap 1-2 FC Twente (6' Kyprianou 0-1, 39' Ramos 1-1, 89' Sisov 1-2)
Feyenoord 0-0 Roda JC Kerkrade

Feyenoord op mentaliteit langs Montpellier

Feyenoord zit in de kwartfinale van de Europa League. Hoewel de ploeg van Nick Rokers in Frankrijk met 2-1 verloor, maakte het dat in de Kuip goed. Op slag van rust kwam de Stadionclub weliswaar op achterstand, maar door een ijzersterke tweede helft met een goal in blessuretijd dwong Feyenoord verlengingen af. In de blessuretijd van de eerste helft van de reguliere speeltijd kwam Montpellier op voorsprong via Wilmer Quispe. Feyenoord speelde echter vol op de aanval tegen een defensief Montpellier dat arrogant speelde. In de laatste tien minuten werd dat beloond: eerst knalde Alex Mulder een krachtig schot in het net, en in blessuretijd profiteerde John Okeke van een enorme verdedigingsfout van Hadi. Verlengingen dus, en nog steeds was Feyenoord de bovenliggende partij. Door de vermoeidheid kon niemand tot een goed schot komen, en het leek af te stevenen op een strafschoppenserie. Maar een geweldige, Barcelona-achtige aanval in de slotminuut van de tweede verlenging gaf Okeke een niet te missen kans op zijn tweede van de avond, en de Nigeriaan schoot Feyenoord de kwartfinale in. In deze kwartfinale ontmoet de ploeg van Rokers het Italiaanse Napoli en speelt eerst uit. Mocht dit een haalbare kaart blijken voor Feyenoord, dan is in de halve finale de winnaar van de wedstrijd tussen Liverpool en Bayer Leverkusen de tegenstander.

Okeke weer matchwinner tegen Utrecht

Ook met de vermoeiende, honderdtwintig minuten durende Europese wedstrijd tegen Montpellier in de benen heeft Feyenoord knap weten te winnen in de Galgenwaard van FC Utrecht. Feyenoord eindigde de wedstrijd echter met negen man. Peter Hansen kreeg in de eerste helft al zijn tweede gele kaart, en Alex Mulder, die al als invaller het veld in kwam, viel in de slotfase geblesseerd uit. Het was pas in de tweede helft dat er goals vielen, en het was Utrecht dat de ban brak. Harald Bosch kon ontsnappen aan Raymond Berends en schoot hard in de verre hoek. Zeven minuten later werd Frank Hendriks vrijgelaten bij een hoekschop en de jonge verdediger kopte binnen. Vijf minuten voor tijd kreeg Mulder een te harde voorzet van Fabiano. In plaats van te controleren, gaf de spits de bal uit de lubht voor aan de instormende John Okeke. Ook hij hoefde de bal niet aan te nemen, en de Nigeriaan schoot met volle kracht de winnende treffer binnen.

Uitslagen Eredivisie speelronde 30:
FC Twente 2-0 VVV Venlo (41' Elfrink 1-0, 57' D'Amico 2-0)
Roda JC Kerkrade 2-1 Vitesse (37' Bagaric 0-1, 47' De Jong 1-1, 54' Smith 2-1)
AZ Alkmaar 1-1 ADO Den Haag (16' Harty 1-0, 70' Ostojic 1-1)
FC Groningen 3-1 NEC Nijmegen (3' Klaassen 1-0, 44' Morris 1-1, 61' e.d. Piqué 2-1, 82' Seedorf 3-1)
Excelsior 1-2 NAC Breda (12' Heerkens 0-1, 30' Pluim 0-2, 83' Geurts 1-2)
FC Utrecht 1-2 Feyenoord (70' Bosch 1-0, 77' Hendriks 1-1, 84' Okeke 1-2)
Ajax 2-0 Willem II (30' Jansen 1-0, 84' Malmström 2-0)
De Graafschap 1-1 SC Heerenveen (36' Hofstede 1-0, 53' Georgiev 1-1)
Heracles Almelo 0-1 PSV Eindhoven (21' Van Leeuwen 0-1)